Wienerbröd I Långpanna
Degen:
1 pkt jäst för söta degar
2 ½ dl mjölk
150 g smör
2 ägg
½ dl socker
½ tsk salt
8-10 dl vetemjöl
Fyllning 1:
4 dl marsánkräm
Fyllning 2:
150 g smör
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljpulver
Garneringen:
Florsocker
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret och häll över mjölken och värm till 37 grader.
- Häll lite av vätskan över jästen och blanda ut. Häll sen över resterande vätska.
- Blanda i ägg, socker och salt.
- Blanda sist i mjölet.
- Låt degen jäsa i 30 minuter.
- Vispa ihop marsánkrämen.
- Låt smöret till fyllning 2 stå framme i 20 minuter så det blir mjukt.
- Blanda i socker och vaniljpulver.
- Dela degen i två delar. Kavla ut den ena deghalvan till en rektangel och lägg den i en bakplåtpappersklädd långpanna.
- Bred på fyllning ett.
- Kavla ut den andra deghalvan och bred på smörsockerblandningen.
- Rulla ihop degen och skär den i 30 bitar.
- Lägg bitarna med snittytan upp i långpannan, ovanpå den kavlade degen med marsánkräm.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Grädda på nedersta falsen i ca 20-25 minuter.
- Låt den svalna.
- Skär i rutor.
- Glasera rutorna.

Kommentarer
Trackback