Wienerbröd I Långpanna

Degen:
1 pkt jäst för söta degar
2 ½ dl mjölk
150 g smör
2 ägg
½ dl socker
½ tsk salt
8-10 dl vetemjöl

Fyllning 1:
4 dl marsánkräm

Fyllning 2:
150 g smör
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljpulver

Garneringen:
Florsocker

Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och häll över mjölken och värm till 37 grader.
  3. Häll lite av vätskan över jästen och blanda ut. Häll sen över resterande vätska.
  4. Blanda i ägg, socker och salt.
  5. Blanda sist i mjölet.
  6. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  7. Vispa ihop marsánkrämen.
  8. Låt smöret till fyllning 2 stå framme i 20 minuter så det blir mjukt.
  9. Blanda i socker och vaniljpulver.
  10. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena deghalvan till en rektangel och lägg den i en bakplåtpappersklädd långpanna.
  11. Bred på fyllning ett.
  12. Kavla ut den andra deghalvan och bred på smörsockerblandningen.
  13. Rulla ihop degen och skär den i 30 bitar.
  14. Lägg bitarna med snittytan upp i långpannan, ovanpå den kavlade degen med marsánkräm.
  15. Sätt ugnen på 175 grader.
  16. Låt jäsa i 30 minuter.
  17. Grädda på nedersta falsen i ca 20-25 minuter.
  18. Låt den svalna.
  19. Skär i rutor.
  20. Glasera rutorna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0