Vit Choklad & Karamell Cheesecake
Bottnen:
50 g smör
4 msk socker
½ tsk kanel
3 dl malda digestivekex
Fyllningen:
4 ½ dl vita chokladknappar
1 ½ dl vispgrädde
450 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljextrakt
4 ägg
1 ½ burk sötad kondenserad mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret.
- Rör/mixa samman smör, socker, kanel och digestivekrosset.
- Tryck ut det i en springform på ca 20 cm i diameter.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
- Låt den svalna.
- Smält samman grädden och den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull.
- Låt det svalna i 15 minuter.
- Vispa Philadelphiaosten tills den är fluffig.
- Vispa i den smälta chokladblandningen, vaniljextrakt och ägg.
- Vispa i den kondenserade mjölken.
- Häll smeten i bottnen.
- Grädda i ugnen i ca 60 minuter, tills kanterna fasta men mitten ska vara lite lös.
- Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i 60 minuter.
- Låt den stå och svalna i ca 15 minuter och ställ sen in den i kylen och låt den stå över natten.
- Dagen efter gör du vit choklad ganachen och garneringen.
Vit Choklad Ganachen:
3 ½ dl vispgrädde
230 g vit choklad
Garnerinegn:
Vispgrädde
Jordgubbar
Kolasås
Gör så här:
- Låt grädden precis koka upp i en tjockbottnad kastrull.
- Hacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
- Häll över grädden och låt det stå i ca 1 minut.
- Vispa samman.
- Ställ in det i kylen och låt det stå där tills den är riktigt kall, rör i den då och då.
- Ta ut och vispa med elvisp tills den tjocknar.
- Bre ett tunt lager över cheesecaken.
- Vispa grädde och klä tårtan.
- Garnera med jordgubbar och kolasås.

Kommentarer
Trackback