Vit Choklad & Karamell Cheesecake

Bottnen:
50 g smör
4 msk socker
½ tsk kanel
3 dl malda digestivekex

Fyllningen:
4 ½ dl vita chokladknappar
1 ½ dl vispgrädde
450 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljextrakt
4 ägg
1 ½ burk sötad kondenserad mjölk

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Rör/mixa samman smör, socker, kanel och digestivekrosset.
  4. Tryck ut det i en springform på ca 20 cm i diameter.
  5. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
  6. Låt den svalna.
  7. Smält samman grädden och den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull.
  8. Låt det svalna i 15 minuter.
  9. Vispa Philadelphiaosten tills den är fluffig.
  10. Vispa i den smälta chokladblandningen, vaniljextrakt och ägg.
  11. Vispa i den kondenserade mjölken.
  12. Häll smeten i bottnen.
  13. Grädda i ugnen i ca 60 minuter, tills kanterna fasta men mitten ska vara lite lös.
  14. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar i 60 minuter.
  15. Låt den stå och svalna i ca 15 minuter och ställ sen in den i kylen och låt den stå över natten.
  16. Dagen efter gör du vit choklad ganachen och garneringen.
Vit Choklad Ganachen:
3 ½ dl vispgrädde
230 g vit choklad

Garnerinegn:
Vispgrädde
Jordgubbar
Kolasås

Gör så här:
  1. Låt grädden precis koka upp i en tjockbottnad kastrull.
  2. Hacka chokladen och lägg i en värmetålig skål.
  3. Häll över grädden och låt det stå i ca 1 minut.
  4. Vispa samman.
  5. Ställ in det i kylen och låt det stå där tills den är riktigt kall, rör i den då och då.
  6. Ta ut och vispa med elvisp tills den tjocknar.
  7. Bre ett tunt lager över cheesecaken.
  8. Vispa grädde och klä tårtan.
  9. Garnera med jordgubbar och kolasås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0