Varm Smörgåstårta
6 personer
6 st halvmånar Hönökaka-bröd
Fyllning på ena halvan:
1 burk Philadelphiaost 300 g
400 g rökt skinka
Fyllning på andra halvan:
4 finstrimlade kycklingfileér
Lite sambaloelek
2 burkar Philadelphiaost 400 g
1 purjolök
Toppa med skivade körsbärstomater
2-3 dl riven ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Strimla och bryn kycklingen klar, rör ner Philadelphiaosten och smaka av med salt och sambaloelek.
- I en annan gryta fräser du snabbt skinkan och rör ner Philadelphiaosten och låter det bli varmt.
- Placera ut de två första bröden på en bakplåt.
- Fyll på med första lagret fyllning och lägg på ytterligare ett varsitt bröd (ca halva fyllningen).
- Fräs purjolöken mjuk och rör ner ½ -1 burk Philadelphiaost.
- Bred sen detta på smörgåstårtan.
- På med ett lager bröd till.
- Och på med det sista av fyllningen.
- Och ett lager med bröd till på det.
- Toppa med skivade körsbärstomater och riven ost.
- Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter tills den fått en fin färg.
- Servera med sallad.

Kommentarer
Trackback