Vaniljpaj
Smuldegen:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
100 g vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla ingredienserna till degen så den precis blandar sig.
- Tryck ut degen i en pajform, nagga den med gaffel.
- Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, den ska få färg.
- Låt den kallna.
- Smält chokladen och pensla den över hela pajskalet.
- Kyl den.
Vaniljkrämen:
1 vaniljstång
5 dl het mjölk
7 äggulor
1 ½ dl socker
1 ½ dl majsstärkelse
50 g mjukt smör
Dekoreringen:
Färska bär
Florsocker
Gör så här:
- Koka upp mjölken med en urskrapad vaniljstång.
- Ta ur vaniljstången efter uppkoket.
- Vispa äggulor, majsstärkelse och socker vitt och pösigt.
- Slå över den heta mjölken under vispning.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig omrörning. Det får inte koka.
- När blandningen tjocknat ordentligt häll över den i en kall skål och smält ner smöret under vispning.
- Fortsätt tills krämen är slät.
- Kyl krämen i kylskåp.
- När den svalnat, bred ett lager över pajen.
- Dekorera med färska bär och pudra över florsocker.

Kommentarer
Trackback