Vaniljpaj

Smuldegen:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl

100 g vit choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till degen så den precis blandar sig.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med gaffel.
  4. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter, den ska få färg.
  5. Låt den kallna.
  6. Smält chokladen och pensla den över hela pajskalet.
  7. Kyl den.
Vaniljkrämen:
1 vaniljstång
5 dl het mjölk
7 äggulor
1 ½ dl socker
1 ½ dl majsstärkelse
50 g mjukt smör

Dekoreringen:
Färska bär
Florsocker

Gör så här:
  1. Koka upp mjölken med en urskrapad vaniljstång.
  2. Ta ur vaniljstången efter uppkoket.
  3. Vispa äggulor, majsstärkelse och socker vitt och pösigt.
  4. Slå över den heta mjölken under vispning.
  5. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig omrörning. Det får inte koka.
  6. När blandningen tjocknat ordentligt häll över den i en kall skål och smält ner smöret under vispning.
  7. Fortsätt tills krämen är slät.
  8. Kyl krämen i kylskåp.
  9. När den svalnat, bred ett lager över pajen.
  10. Dekorera med färska bär och pudra över florsocker.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0