Vanilj & After Eight Bullar
Ca 60-70 stycken
Degen:
100 g jäst för söta degar
350 g smör
10 dl mjölk
4 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 krm salt
2 ½ -3 dl liter vetemjöl
Fyllningen:
5 äggulor
2-3 dl socker
300 g rumsvarmt smör
4 tsk äkta vaniljsocker
Gör så här:
- Smula jästen i en stor bunke.
- Smält smör och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till 37 grader.
- Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör tills det har löst sig ordentligt.
- Blanda i mjöl, socker, salt och vaniljsocker.
- Arbeta degen väl och låt den sen jäsa till nästan dubbla storleken, ca 60 minuter.
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Gör vaniljfyllningen: Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker och smör.
- Placera ut bullformar på plåtar.
- Dela degen i 4-6 delar och kavla ut dom.
- Bred ut vaniljkrämen.
- Rulla ihop degen och dela den i lagom stora bitar.
- Låt dom jäsa i ca 30-40 minuter.
- Pensla dom med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter.
- Lägg en After Eight bit på varje bulle eller på så många av bullarna man vill och låt smälta.


Recept och bilder från Jennys matblogg
Kommentarer
Trackback