Vanilj & After Eight Bullar

Ca 60-70 stycken

Degen:
100 g jäst för söta degar
350 g smör
10 dl mjölk
4 dl socker
2 tsk äkta vaniljsocker
1 krm salt
2 ½ -3 dl liter vetemjöl

Fyllningen:
5 äggulor
2-3 dl socker
300 g rumsvarmt smör
4 tsk äkta vaniljsocker

Gör så här:
  1. Smula jästen i en stor bunke.
  2. Smält smör och häll mjölken i samma kastrull och värm upp till 37 grader.
  3. Häll över lite av mjölkblandningen över jästen och rör tills det har löst sig ordentligt.
  4. Blanda i mjöl, socker, salt och vaniljsocker.
  5. Arbeta degen väl och låt den sen jäsa till nästan dubbla storleken, ca 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  7. Gör vaniljfyllningen: Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker och smör.
  8. Placera ut bullformar på plåtar.
  9. Dela degen i 4-6 delar och kavla ut dom.
  10. Bred ut vaniljkrämen.
  11. Rulla ihop degen och dela den i lagom stora bitar.
  12. Låt dom jäsa i ca 30-40 minuter.
  13. Pensla dom med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  14. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter.
  15. Lägg en After Eight bit på varje bulle eller på så många av bullarna man vill och låt smälta.
Recept och bilder från Jennys matblogg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0