Tryffelbakelser
15 stycken
Degen:
3 dl vetemjöl
3/4 dl maizena
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 ½ msk ljus sirap
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienserna.
- Klicka i smöret och sirapen och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Ta en tredjedel av degen som du kavlar ut och trycker ut till 15 små runda kakor.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 4 minuter.
- Tryck ut resten av degen i aluminiumformar. Försök att göra kanten upptill ganska tjock och jämn.
- Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter.
- Vält ut dom från formarna på en gång och låt dom bli kalla.
Chokladtryffeln:
1 dl vispgrädde
150 g marabou mörk
1 äggula
Garneringen:
Florsocker
Tesil
Gör så här:
- Koka upp grädden
- Bryt i chokladen och rör om tills det smält.
- Ställ in i kylen.
- Vispa in lite luft i röran innan du rör i äggula.
- Fyll kakorna med tryffeln.
- Lägg över den lilla runda kakan över tryffeln.
- Pudra över lite florsocker precis innan serveringen.

Kommentarer
Trackback