Tryffelbakelser

15 stycken

Degen:
3 dl vetemjöl
3/4 dl maizena
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 ½ msk ljus sirap

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienserna.
  3. Klicka i smöret och sirapen och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Ta en tredjedel av degen som du kavlar ut och trycker ut till 15 små runda kakor.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 4 minuter.
  6. Tryck ut resten av degen i aluminiumformar. Försök att göra kanten upptill ganska tjock och jämn.
  7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter.
  8. Vält ut dom från formarna på en gång och låt dom bli kalla.
Chokladtryffeln:
1 dl vispgrädde
150 g marabou mörk
1 äggula

Garneringen:
Florsocker
Tesil

Gör så här:
  1. Koka upp grädden
  2. Bryt i chokladen och rör om tills det smält.
  3. Ställ in i kylen.
  4. Vispa in lite luft i röran innan du rör i äggula.
  5. Fyll kakorna med tryffeln.
  6. Lägg över den lilla runda kakan över tryffeln.
  7. Pudra över lite florsocker precis innan serveringen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0