Tropisk Fruktmoussetårta Med Kladdkakebotten

8-10 bitar

Bottnen:
110 g smör
2,25 dl råsocker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, socker och sirap pösigt.
  3. Rör ner äggen ett i taget under vispning.
  4. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
  5. Tillsätt mjölblandningen i smeten.
  6. Bred ut i en smord och bröad springform 24 cm i diameter.
  7. Grädda i ugnen i ca 18 minuter.
  8. Låt svalna.
Tropisk Fruktmousse:
200 g tropisk frukt
2 äggulor
1 dl mascarponeost eller filmjölk eller Kesella
1 dl florsocker
3 tsk gelatinpulver/ 6 gelatinblad
3 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Mixa ihop frukt, äggulor, mascarponeost och florsocker till en jämn smet.
  2. Förväll gelatinpulvret i 3 msk vatten och smält sen i micro.
  3. Häll gelatinet i fruktsmeten. Och rör om ordentligt.
  4. Vispa grädden.
  5. Blanda grädden med fruktsmeten.
  6. Fyll formen där bottnen ligger.
  7. Ställ den i frysen i ett par timmar.
  8. Ta fram den ca 20-30 minuter före serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0