Tropisk Fruktmoussetårta Med Kladdkakebotten
8-10 bitar
Bottnen:
110 g smör
2,25 dl råsocker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, socker och sirap pösigt.
- Rör ner äggen ett i taget under vispning.
- Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
- Tillsätt mjölblandningen i smeten.
- Bred ut i en smord och bröad springform 24 cm i diameter.
- Grädda i ugnen i ca 18 minuter.
- Låt svalna.
Tropisk Fruktmousse:
200 g tropisk frukt
2 äggulor
1 dl mascarponeost eller filmjölk eller Kesella
1 dl florsocker
3 tsk gelatinpulver/ 6 gelatinblad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Mixa ihop frukt, äggulor, mascarponeost och florsocker till en jämn smet.
- Förväll gelatinpulvret i 3 msk vatten och smält sen i micro.
- Häll gelatinet i fruktsmeten. Och rör om ordentligt.
- Vispa grädden.
- Blanda grädden med fruktsmeten.
- Fyll formen där bottnen ligger.
- Ställ den i frysen i ett par timmar.
- Ta fram den ca 20-30 minuter före serveringen.

Kommentarer
Trackback