Tres Leches
Ingredienserna:
1 cup vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
5 ägg
1 cup socker
1 tsk vaniljsocker
1/3 cup mjölk
1 burk evaporated milk (osötad kondenserad mjölk)
1 burk sötat kondenserad mjölk
1/4 cup vispgrädde
Toppingen:
Vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en stor skål.
- Skira äggen.
- Vispa äggulorna och 3/4 cup socker på hög hastighet till det blir fluffigt och ljusgult.
- Blanda ner mjölk.
- Häll äggblandningen över mjölmixen och rör försiktigt tills allt är blandat.
- Vispa äggvitorna tills mjuka toppar bildas.
- Häll i 1/4 cup socker samtidigt som du vispar på hög hastighet. Fortsätt vispa tills det blir styva toppar.
- Vänd sen ner marängen i resten av den andra smeten. Överarbeta inte.
- Häll smeten i bakplåtspappersklädd form.
- Grädda i ugnen i ca 35-45 minuter. Provstickan ska inte ha några smulor på sig när kakan är klar.
- Låt kakan svalna helt.
- Blanda kondenserad mjölk, evaporerad mjölk och grädde i en bunke.
- När kakan är sval, gör små hål i ytan med en gaffel.
- Häll sen sakta 1-1 ½ cup av mjölkblandningen över kakan. Försök hälla så mycket som möjligt runt kanterna.
- Låt kakan sitta i mjölkblandningen i minst 30 minuter, så all vätska sugs upp.
- Vispa grädde.
- Täck kakan med grädden.
- Skär kakan i rutor och servera.

Kommentarer
Trackback