Tres Leches

Ingredienserna:
1 cup vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1/4 tsk salt
5 ägg
1 cup socker
1 tsk vaniljsocker
1/3 cup mjölk
1 burk evaporated milk (osötad kondenserad mjölk)
1 burk sötat kondenserad mjölk
1/4 cup vispgrädde

Toppingen:
Vispgrädde

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en stor skål.
  3. Skira äggen.
  4. Vispa äggulorna och 3/4 cup socker på hög hastighet till det blir fluffigt och ljusgult.
  5. Blanda ner mjölk.
  6. Häll äggblandningen över mjölmixen och rör försiktigt tills allt är blandat.
  7. Vispa äggvitorna tills mjuka toppar bildas.
  8. Häll i 1/4 cup socker samtidigt som du vispar på hög hastighet. Fortsätt vispa tills det blir styva toppar.
  9. Vänd sen ner marängen i resten av den andra smeten. Överarbeta inte.
  10. Häll smeten i bakplåtspappersklädd form.
  11. Grädda i ugnen i ca 35-45 minuter. Provstickan ska inte ha några smulor på sig när kakan är klar.
  12. Låt kakan svalna helt.
  13. Blanda kondenserad mjölk, evaporerad mjölk och grädde i en bunke.
  14. När kakan är sval, gör små hål i ytan med en gaffel.
  15. Häll sen sakta 1-1 ½ cup av mjölkblandningen över kakan. Försök hälla så mycket som möjligt runt kanterna.
  16. Låt kakan sitta i mjölkblandningen i minst 30 minuter, så all vätska sugs upp.
  17. Vispa grädde.
  18. Täck kakan med grädden.
  19. Skär kakan i rutor och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0