Strawberry Cheesecake
Kexbottnen:
300 g digestivekex
150 g smör
Cheesecake smeten:
600 g Philadelphiaost
2 ½ dl Kesella rabarber
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 dl färska jordgubbar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer.
- Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
- Tryck ut blandningen i botten på en springform.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt den svalna.
- Vispa ihop Philadelphiaost och rabarber kesella krämigt i en skål.
- Blanda socker, majsstärkelse och vaniljsocker.
- Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
- Bryt chokladen i bitar, smält den över ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen.
- Stör över färska grovt hackade jordgubbar.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
- Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så den inte blir för mörk.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.
- Ta ut den och låt den svalna.

Kommentarer
Trackback