Strawberry Cheesecake

Kexbottnen:
300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecake smeten:
600 g Philadelphiaost
2 ½ dl Kesella rabarber
1 dl socker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 dl färska jordgubbar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer.
  3. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna.
  4. Tryck ut blandningen i botten på en springform.
  5. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  6. Låt den svalna.
  7. Vispa ihop Philadelphiaost och rabarber kesella krämigt i en skål.
  8. Blanda socker, majsstärkelse och vaniljsocker.
  9. Rör i ett ägg i taget och sist grädden.
  10. Bryt chokladen i bitar, smält den över ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
  11. Häll smeten över kexbottnen.
  12. Stör över färska grovt hackade jordgubbar.
  13. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  14. Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så den inte blir för mörk.
  15. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.
  16. Ta ut den och låt den svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0