Seg Hallonkaka

Ingredienserna:
200 g smör
4 ägg
5 dl socker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
100-150 g mandelspån
400 g hallon/blåbär

Garneringen:
Florsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Rör ner ägg, mjöl, socker och vaniljsocker i smöret.
  4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
  5. Strö över bären och mandelspån.
  6. Grädda i ugnen i ca 30-45 minuter, tills kakan är gyllene.
  7. Servera med fluffig marsánsås om du vill.
Recept & bild ifrån Jennys matblogg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0