Prinsess Cupcake

Ca 12 stycken stora

Cupcakesen:
5 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
225 g mjukt smör
4 3/4 dl socker
1 vaniljstång
4 ägg
2 dl mjölk

Vaniljkrämen:
1 vaniljstång
5 dl mjölk
7 äggulor
1 ½ dl socker
1 ½ dl majsstärkelse
50 g smör

Jordgubbsgrädden:
2 ½ dl vispgrädde
4 msk jordgubbssylt

Dekoreringen:
2 marsipanlock
12 marsipanrosor
Florsocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  3. Vispa smöret krämigt.
  4. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna ihop med sockret. Vispa ljust och pösigt (ca 5 minuter).
  5. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
  6. Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken.
  7. Rör till en jämn och fin smet.
  8. Lägg formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt i dom.
  9. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  10. Låt svalna på galler.
  11. Koka upp mjölk till vaniljkrämen med en urskrapad vaniljstång.
  12. Ta ur vaniljstången efter uppkoket.
  13. Vispa äggulor, majsstärkelse och socker vitt och pösigt. Slå över den heta mjölken under vispning.
  14. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig omrörning. Det får inte koka.
  15. När blandningen tjocknat ordentligt häll över den i en kall skål och smält ner smöret under vispning.
  16. Fortsätt till krämen är slät.
  17. Kyl krämen i kylen.
  18. Häll grädden i en skål och häll i jordgubbssylten och vispa till en ganska hård jordgubbsgrädde.
  19. Skär ett hål i varje cupcake och fyll dom med lite vaniljkräm.
  20. Lägg på locket.
  21. Bred på jordgubbsgrädden.
  22. Stansa ut små lock med ett glas till cupcakesen.
  23. Skär ut små löv ur marsipanen som blev över och använd en vass kniv till att göra ådringen på dom.
  24. Lägg på dom små marsipanlocken på varje cupcake.
  25. Sikta på lite florsocker och dekorera med rosorna och löven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0