Prinsess Cupcake
Ca 12 stycken stora
Cupcakesen:
5 ½ dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
225 g mjukt smör
4 3/4 dl socker
1 vaniljstång
4 ägg
2 dl mjölk
Vaniljkrämen:
1 vaniljstång
5 dl mjölk
7 äggulor
1 ½ dl socker
1 ½ dl majsstärkelse
50 g smör
Jordgubbsgrädden:
2 ½ dl vispgrädde
4 msk jordgubbssylt
Dekoreringen:
2 marsipanlock
12 marsipanrosor
Florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Vispa smöret krämigt.
- Skrapa ur vaniljstången och tillsätt fröna ihop med sockret. Vispa ljust och pösigt (ca 5 minuter).
- Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
- Sikta ner mjölblandningen lite i taget, varva med mjölken.
- Rör till en jämn och fin smet.
- Lägg formar i en muffinsplåt och fördela smeten jämnt i dom.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Koka upp mjölk till vaniljkrämen med en urskrapad vaniljstång.
- Ta ur vaniljstången efter uppkoket.
- Vispa äggulor, majsstärkelse och socker vitt och pösigt. Slå över den heta mjölken under vispning.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig omrörning. Det får inte koka.
- När blandningen tjocknat ordentligt häll över den i en kall skål och smält ner smöret under vispning.
- Fortsätt till krämen är slät.
- Kyl krämen i kylen.
- Häll grädden i en skål och häll i jordgubbssylten och vispa till en ganska hård jordgubbsgrädde.
- Skär ett hål i varje cupcake och fyll dom med lite vaniljkräm.
- Lägg på locket.
- Bred på jordgubbsgrädden.
- Stansa ut små lock med ett glas till cupcakesen.
- Skär ut små löv ur marsipanen som blev över och använd en vass kniv till att göra ådringen på dom.
- Lägg på dom små marsipanlocken på varje cupcake.
- Sikta på lite florsocker och dekorera med rosorna och löven.

Kommentarer
Trackback