Pastastubbar
1 form
Ingredienserna:
1 pkt färska lasagneplattor
600 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlök
Smör
½ - 1 dl chilisås
Salt & Peppar
Ostsåsen:
5 dl gräddmjölk (50/50)
2-3 dl riven ost
2-3 msk mjöl
Salt & peppar
Riven muskonöt
1 flaska pastasås (tomatsås)
2 dl ost (gratinering)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök.
- Häll i färsen och bryn klart.
- Häll i chilisås och kryddor.
- Under tiden småkokar du upp ostsåsen.
- Mät upp nästan all vätska, spara ca ½ dl till redningen.
- Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den är klumpfri och vispa ner i gräddblandningen.
- Låt det sjuda upp sakta och sjuda i 3-4 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och lite riven muskonöt.
- Ta bort kastrullen från plattan och rör ner osten, nu ska det inte koka igen.
- Ställ åt sidan.
- Fyll lasagneplattorna med färsen och rulla ihop, dela varje längd i 3.
- Ställ stubbarna i en smord form.
- Häll sen över en pastasås (tomatsås) och varva med ostsåsen.
- Toppa med lite ost.
- Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera med sallad.

Kommentarer
Trackback