Pastastubbar

1 form

Ingredienserna:
1 pkt färska lasagneplattor
600 g nötfärs
1 gul lök
1 vitlök
Smör
½ - 1 dl chilisås
Salt & Peppar

Ostsåsen:
5 dl gräddmjölk (50/50)
2-3 dl riven ost
2-3 msk mjöl
Salt & peppar
Riven muskonöt

1 flaska pastasås (tomatsås)

2 dl ost (gratinering)

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök.
  3. Häll i färsen och bryn klart.
  4. Häll i chilisås och kryddor.
  5. Under tiden småkokar du upp ostsåsen.
  6. Mät upp nästan all vätska, spara ca ½ dl till redningen.
  7. Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den är klumpfri och vispa ner i gräddblandningen.
  8. Låt det sjuda upp sakta och sjuda i 3-4 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar och lite riven muskonöt.
  10. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner osten, nu ska det inte koka igen.
  11. Ställ åt sidan.
  12. Fyll lasagneplattorna med färsen och rulla ihop, dela varje längd i 3.
  13. Ställ stubbarna i en smord form.
  14. Häll sen över en pastasås (tomatsås) och varva med ostsåsen.
  15. Toppa med lite ost.
  16. Gratinera i ugnen i ca 20-25 minuter.
  17. Servera med sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0