Nyårs Cheesecake Med Banan & Chokladtryffel

8 personer

Ingredienserna:
8 digestivekex
100 g smör
1 msk ljus sirap
3 bananer
400 g Philadelphiaost
3 ½ dl vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
(1 tsk finrivet citronskal)
200 g mörk choklad
1 ½ dl socker
1 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
Vit choklad till dekoration

Gör så här:
  1. Krossa kexen i en mixer.
  2. Smält 50 g av smöret.
  3. Tillsätt det smälta smöret tillsammans med sirapen i kexsmulorna.
  4. Pressaut smuldegen i botten på en springform.
  5. Mosa eller mixa bananerna helt släta, tillsätt citronsaft och ev rivet citronskal.
  6. Grovhacka eller mixa 20 g av chokladen och rör ner i bananmoset.
  7. Blanda ner socker och Philadelphiaost och rör eller mixa slätt.
  8. Vispa 2 dl av grädden hårt och blanda försiktigt ner den i smeten.
  9. Bred ut smeten jämnt i formen över smulbottnen.
  10. Ställ in i frysen undertiden som du gör tryffeltäcket.
  11. Grovhacka chokladen.
  12. Koka upp 1 ½ dl grädde och smält ner 50 g av smöret.
  13. Tag av från plattan och vispa ner chokladhacket och florsocker.
  14. Vispa/rör tills allt har löst sig.
  15. Blanda ner vaniljen.
  16. Låt blandningen svalna tills den har börjat tjockna, men fortfarande går att röra.
  17. Tag ut kakan ur frysen och bred på chokladtryffeln i ett jämnt lager.
  18. Ställ in kakan i frysen över natten.
  19. Ta fram ca 30 minuter före servering och dekorera med riven vit choklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0