Nyårs Cheesecake Med Banan & Chokladtryffel
8 personer
Ingredienserna:
8 digestivekex
100 g smör
1 msk ljus sirap
3 bananer
400 g Philadelphiaost
3 ½ dl vispgrädde
1 msk pressad citronsaft
(1 tsk finrivet citronskal)
200 g mörk choklad
1 ½ dl socker
1 dl florsocker
1 krm vaniljpulver
Vit choklad till dekoration
Gör så här:
- Krossa kexen i en mixer.
- Smält 50 g av smöret.
- Tillsätt det smälta smöret tillsammans med sirapen i kexsmulorna.
- Pressaut smuldegen i botten på en springform.
- Mosa eller mixa bananerna helt släta, tillsätt citronsaft och ev rivet citronskal.
- Grovhacka eller mixa 20 g av chokladen och rör ner i bananmoset.
- Blanda ner socker och Philadelphiaost och rör eller mixa slätt.
- Vispa 2 dl av grädden hårt och blanda försiktigt ner den i smeten.
- Bred ut smeten jämnt i formen över smulbottnen.
- Ställ in i frysen undertiden som du gör tryffeltäcket.
- Grovhacka chokladen.
- Koka upp 1 ½ dl grädde och smält ner 50 g av smöret.
- Tag av från plattan och vispa ner chokladhacket och florsocker.
- Vispa/rör tills allt har löst sig.
- Blanda ner vaniljen.
- Låt blandningen svalna tills den har börjat tjockna, men fortfarande går att röra.
- Tag ut kakan ur frysen och bred på chokladtryffeln i ett jämnt lager.
- Ställ in kakan i frysen över natten.
- Ta fram ca 30 minuter före servering och dekorera med riven vit choklad.

Kommentarer
Trackback