Nutellarulle
Ingredienserna:
3 ägg
1 ½ dl socker
50 g smält smör
2 msk mjölk
2 msk kakao
2 msk potatismjöl
5 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 burk Nutella
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Smält smöret och häll i mjölken i den.
- Blanda kakao, potatismjöl, mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner detta i äggvispet varvat med smörblandningen.
- Häll ut smeten på ett bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i ca 4-5 minuter.
- Stjälp upp kakan nästan med en gång på ett nytt bakplåtspapper ströat med socker.
- Låt kakan svalna något innan Nutellan breds på.
- Rulla från den ena långsidan till den andra.
- Den blir bäst om man fryser ner den innan man skär upp den för att den ska behålla sin form.

Kommentarer
Trackback