Nötkola Rutor

Ca 16 stycken

Bottnen:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt

Kolafyllningen:
2 ½ dl hasselnötter
2 burkar (á 395 g) kondenserad sötad mjölk
50 g smör
2 msk ljus sirap

Toppingen:
200 g mörk choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret till bottnen och låt det svalna lite.
  3. Vispa upp ägg och socker lätt och rör ner smöret.
  4. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en form.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter. Bottnen ska vara lite kladdig.
  7. Låt svalna.
  8. Sprid ut nötterna i en ugnsform och rosta dom i mitten av ugnen i 225 grader tills de blivit gyllenbruna, ca 10 minuter.
  9. Låt svalna och gnugga bort skalet.
  10. Mät upp kondenserad mjölk, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull.
  11. Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter, tills krämen börjar tjockna, bli gyllenbrun och släppa kastrullens botten (rör hela tiden).
  12. Blanda ner nötterna i krämen.
  13. Bred fyllningen på bottnen.
  14. Låt svalna.
  15. Smält chokladen försiktigt i micro.
  16. Bred chokladen över kolafyllningen.
  17. Låt stelna i kylen.
  18. Lossa kakan ur formen.
  19. Skär den i rutor och förvara i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0