Morotstårta

Ingredienserna:
3 dl socker
3 ägg
3 dl solrosolja
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
300 g rivna morötter
100 g hackade valnötter
100 g hackade valnötter (dekoration)

Glasyren:
10 dl florsocker (600 g)
100 g rumstempererat smör
250 g Philadelphiaost

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samman ägg, socker och olja i en bunke.
  3. Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära, salt och vaniljsocker.
  4. Vispa till en slät smet.
  5. Riv i morötterna och i 100 g hackade nötter.
  6. Rör om förhand så det fördelas jämnt.
  7. Fördela smeten jämnt i 3 lika stora smorda springformar.
  8. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Vispa ihop ingredienserna till glasyren tills den är helt slät.
  10. När tårtbottnarna kallnat lägger du en av dom på ett fat och brer på 1/4 av glasyren.
  11. Lägg på ytterligare en tårtbotten och bred på 1/4 av glasyren.
  12. Lägg på den sista tårtbottnen och bred på resten av glasyren på ovansidan och runt omkring.
  13. Dekorera med resterande av de hackade nötterna och lite kanel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0