Morotstårta
Ingredienserna:
3 dl socker
3 ägg
3 dl solrosolja
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ tsk ingefära
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
300 g rivna morötter
100 g hackade valnötter
100 g hackade valnötter (dekoration)
Glasyren:
10 dl florsocker (600 g)
100 g rumstempererat smör
250 g Philadelphiaost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa samman ägg, socker och olja i en bunke.
- Tillsätt mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel, ingefära, salt och vaniljsocker.
- Vispa till en slät smet.
- Riv i morötterna och i 100 g hackade nötter.
- Rör om förhand så det fördelas jämnt.
- Fördela smeten jämnt i 3 lika stora smorda springformar.
- Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till glasyren tills den är helt slät.
- När tårtbottnarna kallnat lägger du en av dom på ett fat och brer på 1/4 av glasyren.
- Lägg på ytterligare en tårtbotten och bred på 1/4 av glasyren.
- Lägg på den sista tårtbottnen och bred på resten av glasyren på ovansidan och runt omkring.
- Dekorera med resterande av de hackade nötterna och lite kanel.

Kommentarer
Trackback