Mjuk Pepparkakstårta
Ca 10-12 bitar
Ingredienserna:
150 g smör
3 1/4 dl farinsocker
3 ägg
2 1/4 dl filmjölk
2 tsk kanel
1 ½ tsk mald kryddnejlika
1 ½ tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 ½ tsk bikarbonat
4 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och farinsocker luftigt.
- Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Tillsätt filmjölk, bikarbonat och kryddorna.
- Tillsätt mjöl.
- Vispa till en jämn smet.
- Häll smeten i 2 smorda och bröade springformar (á 20 cm i diameter).
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Den ska vara torr.
- Låt bottnarna svalna.
Fyllningen:
3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 ½ dl lingonsylt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Vispa grädden fluffig.
- Tillsätt mascarponeost, lingonsylt, florsocker och tillsist vaniljsocker.
- Rör om till en jämn smet.
- Fördela en del av smeten emellan bottnarna och täck tårtan med resten.

Kommentarer
Trackback