Mjuk Pepparkakstårta

Ca 10-12 bitar

Ingredienserna:
150 g smör
3 1/4 dl farinsocker
3 ägg
2 1/4 dl filmjölk
2 tsk kanel
1 ½ tsk mald kryddnejlika
1 ½ tsk mald ingefära
1 tsk mald kardemumma
1 ½ tsk bikarbonat
4 ½ dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och farinsocker luftigt.
  3. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  4. Tillsätt filmjölk, bikarbonat och kryddorna.
  5. Tillsätt mjöl.
  6. Vispa till en jämn smet.
  7. Häll smeten i 2 smorda och bröade springformar (á 20 cm i diameter).
  8. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Den ska vara torr.
  9. Låt bottnarna svalna.
Fyllningen:
3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 ½ dl lingonsylt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Tillsätt mascarponeost, lingonsylt, florsocker och tillsist vaniljsocker.
  3. Rör om till en jämn smet.
  4. Fördela en del av smeten emellan bottnarna och täck tårtan med resten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0