Mjuk Chokladtarte

6-8 portioner

Ingredienserna:
Vetemjöl till utbakningen
250 g färdig, osötad pajdeg

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord.
  3. Klä en springform på 20 cm med degen.
  4. Nagga botten med en gaffel.
  5. Klä den med bakplåtspapper och fyll med torkade bönor.
  6. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter.
  7. Ta bort bönorna och bakplåtspappret.
  8. Grädda i ytterligare 10 minuter eller tills det är fast.
  9. Ställ åt sidan och låt det kallna.
  10. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.
Fyllningen:
140 g mörk choklad, finhackad
175 g smör, tärnat
250 g råsocker
100 g vetemjöl
½ tsk vaniljessens
6 ägg, uppvispade

Gör så här:
  1. Smält choklad och smör i ett vattenbad, rör tills det är slätt och ta sen av från plattan.
  2. Vispa ihop socker, mjöl, vaniljessens och ägg i en skål.
  3. Rör ner den avsvalnade chokladblandningen.
  4. Häll fyllningen i pajskalet.
  5. Grädda i ugnen i ca 50 minuter eller tills fyllningen nätt en jämnt stelnat (den ska vara lite kladdig inuti).
  6. Låt den kallna på galler.
Dekoration:
Florsocker
1 ½ dl vispgrädde
Kanel

Gör så här:
  1. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde pudrad med lite kanel.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0