Mjuk Chokladtarte
6-8 portioner
Ingredienserna:
Vetemjöl till utbakningen
250 g färdig, osötad pajdeg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord.
- Klä en springform på 20 cm med degen.
- Nagga botten med en gaffel.
- Klä den med bakplåtspapper och fyll med torkade bönor.
- Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter.
- Ta bort bönorna och bakplåtspappret.
- Grädda i ytterligare 10 minuter eller tills det är fast.
- Ställ åt sidan och låt det kallna.
- Sänk ugnsvärmen till 180 grader.
Fyllningen:
140 g mörk choklad, finhackad
175 g smör, tärnat
250 g råsocker
100 g vetemjöl
½ tsk vaniljessens
6 ägg, uppvispade
Gör så här:
- Smält choklad och smör i ett vattenbad, rör tills det är slätt och ta sen av från plattan.
- Vispa ihop socker, mjöl, vaniljessens och ägg i en skål.
- Rör ner den avsvalnade chokladblandningen.
- Häll fyllningen i pajskalet.
- Grädda i ugnen i ca 50 minuter eller tills fyllningen nätt en jämnt stelnat (den ska vara lite kladdig inuti).
- Låt den kallna på galler.
Florsocker
1 ½ dl vispgrädde
Kanel
Gör så här:
- Pudra över florsocker och servera med vispad grädde pudrad med lite kanel.

Kommentarer
Trackback