Mjölkchokladtårta
Bottnen:
400 g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Rivet skal av 1 apelsin
Fyllningen:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor
Garneringen:
Färska bär och eller godis te x nonstop
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan och rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal.
- Häll smeten i en smord springform på 24 cm.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt den svalna.
- Vispa grädden.
- Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad.
- Låt chokladen svalna lite.
- Blanda ner äggulorna ett i taget.
- Blanda hälften av grädden med chokladsmeten.
- Vänd sen ner resterande av grädden.
- Blanda väl.
- Häll smeten över bottnen.
- Låt det stå i frysen och stelna i minst 4 timmar.
- Dekorera med Nonstop.

Kommentarer
Trackback