Mjölkchokladtårta

Bottnen:
400 g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Rivet skal av 1 apelsin

Fyllningen:
5 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
3 äggulor

Garneringen:
Färska bär och eller godis te x nonstop

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal.
  3. Häll smeten i en smord springform på 24 cm.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Låt den svalna.
  6. Vispa grädden.
  7. Dela chokladen i mindre bitar och smält över ett vattenbad.
  8. Låt chokladen svalna lite.
  9. Blanda ner äggulorna ett i taget.
  10. Blanda hälften av grädden med chokladsmeten.
  11. Vänd sen ner resterande av grädden.
  12. Blanda väl.
  13. Häll smeten över bottnen.
  14. Låt det stå i frysen och stelna i minst 4 timmar.
  15. Dekorera med Nonstop.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0