Mississippi Mud Pie

8 portioner

Pajdegen:
250 g vetemjöl + lite extra till utbakningen
2 msk kakao
140 g smör
2 msk socker
1-2 msk kallt vatten

Gör så här:
  1. Sikta ner mjöl och kakao i en skål.
  2. Arbeta in smöret med fingertopparna tills blandningen fått en smulig konsistens.
  3. Rör ner socker och så mycket kallt vatten att det blir en slät deg.
  4. Slå in i plastfolie och låt den vila i kylen i 15 minuter.
  5. Sätt ugnen på 190 grader.
  6. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och klä en pajform eller springform på 23 cm med degen.
  7. Klä degskalet med bakplåtspapper och fyll den med torkade bönor.
  8. Grädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter.
  9. Ta ut från ugnen och ta bort bakplåtspappret och bönorna.
  10. Grädda i ytterligare 10 minuter.

Fyllningen:
175 g smör
250 g farinsocker
4 ägg, lätt uppvispade
4 msk kakao, siktat
150 g mörk choklad
3 dl kaffe- eller matlagningsgrädde
1 tsk chokladextrakt

Gör så här:
  1. Rör samman smör och socker i en skål och vispa ner äggen och kakaon lite i taget.
  2. Smält chokladen och rör ner den i smeten tillsammans med grädde och chokladextrakt.
  3. Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
  4. Häll smeten i pajskalet.
  5. Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills fyllningen precis har stelnat.
  6. Låt pajen kallna och lägg sen upp den på ett serveringsfat.
Dekorationen:
4 1/4 dl vispgrädde
Chokladspån, riven choklad

Gör så här:
  1. Vispa grädden och bred på över pajen.
  2. Dekorera med chokladspån och riven choklad.
  3. Låt den stå kallt tills den ska serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0