Mississippi Mud Pie
8 portioner
Pajdegen:
250 g vetemjöl + lite extra till utbakningen
2 msk kakao
140 g smör
2 msk socker
1-2 msk kallt vatten
Gör så här:
- Sikta ner mjöl och kakao i en skål.
- Arbeta in smöret med fingertopparna tills blandningen fått en smulig konsistens.
- Rör ner socker och så mycket kallt vatten att det blir en slät deg.
- Slå in i plastfolie och låt den vila i kylen i 15 minuter.
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord och klä en pajform eller springform på 23 cm med degen.
- Klä degskalet med bakplåtspapper och fyll den med torkade bönor.
- Grädda pajskalet i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut från ugnen och ta bort bakplåtspappret och bönorna.
- Grädda i ytterligare 10 minuter.
Fyllningen:
175 g smör
250 g farinsocker
4 ägg, lätt uppvispade
4 msk kakao, siktat
150 g mörk choklad
3 dl kaffe- eller matlagningsgrädde
1 tsk chokladextrakt
Gör så här:
- Rör samman smör och socker i en skål och vispa ner äggen och kakaon lite i taget.
- Smält chokladen och rör ner den i smeten tillsammans med grädde och chokladextrakt.
- Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
- Häll smeten i pajskalet.
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter eller tills fyllningen precis har stelnat.
- Låt pajen kallna och lägg sen upp den på ett serveringsfat.
Dekorationen:
4 1/4 dl vispgrädde
Chokladspån, riven choklad
Gör så här:
- Vispa grädden och bred på över pajen.
- Dekorera med chokladspån och riven choklad.
- Låt den stå kallt tills den ska serveras.

Kommentarer
Trackback