Mintkladdkaka Med Polkaströssel

Ingredienserna:
200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad med mintkrisp
100 g Mariannekarameller

Glasyren:
100 g mörk choklad med mintkrisp

Garneringen:
1 dl grovt krossade polkagrisar

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
  3. Vispa ner ett ägg i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  5. Smält 100 g choklad i ett vattenbad.
  6. Vispa ner den smälta chokladen och mjölblandningen i smeten.
  7. Vänd ner de krossade mariannekaramellerna.
  8. Häll smeten i en smord och bröad form.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
  10. Smält chokladen till glasyren över ett vattenbad.
  11. Ringla chokladen över kakan.
  12. Strö över de krossade polkagrisarna.
  13. Ställ svlat fram till servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0