Mintkladdkaka Med Polkaströssel
Ingredienserna:
200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad med mintkrisp
100 g Mariannekarameller
Glasyren:
100 g mörk choklad med mintkrisp
Garneringen:
1 dl grovt krossade polkagrisar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
- Vispa ner ett ägg i taget.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Smält 100 g choklad i ett vattenbad.
- Vispa ner den smälta chokladen och mjölblandningen i smeten.
- Vänd ner de krossade mariannekaramellerna.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter.
- Smält chokladen till glasyren över ett vattenbad.
- Ringla chokladen över kakan.
- Strö över de krossade polkagrisarna.
- Ställ svlat fram till servering.

Kommentarer
Trackback