Miljonärskaka

Bottnen:
1 dl vetemjöl
2 msk socker
50 g smör

Kolan/karamellen:
50 g smör/margarin
5 msk farinsocker
4 dl kaffegrädde

Ovansidan:
75 g mörk choklad
75 g mjölkchoklad
75 g vit choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna till degen i en bunke och knåda ihop till en boll.
  3. Smörj en form med ca 18 cm sida och platta ut degen i den.
  4. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Låt den kallna i formen.
  6. Ta en kastrull och lägg i smör, farinsocker och kaffegrädde.
  7. Värm först svagt så att sockret smälter.
  8. Koka sen upp en stund och rör om medans.
  9. Låt det sjuda i ca 30 minuter, tills den tjocknat och fått fin kolafärg.
  10. Bred ut den över kakan.
  11. När det svalnat, smält chokladsorterna i varsin tallrik och ringla dom över så det blir ett snyggt mönster.
  12. Ställ kakan i kylen eller frysen.
  13. Skär den i valfria storlekar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0