Miljonärskaka
Bottnen:
1 dl vetemjöl
2 msk socker
50 g smör
Kolan/karamellen:
50 g smör/margarin
5 msk farinsocker
4 dl kaffegrädde
Ovansidan:
75 g mörk choklad
75 g mjölkchoklad
75 g vit choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop ingredienserna till degen i en bunke och knåda ihop till en boll.
- Smörj en form med ca 18 cm sida och platta ut degen i den.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Låt den kallna i formen.
- Ta en kastrull och lägg i smör, farinsocker och kaffegrädde.
- Värm först svagt så att sockret smälter.
- Koka sen upp en stund och rör om medans.
- Låt det sjuda i ca 30 minuter, tills den tjocknat och fått fin kolafärg.
- Bred ut den över kakan.
- När det svalnat, smält chokladsorterna i varsin tallrik och ringla dom över så det blir ett snyggt mönster.
- Ställ kakan i kylen eller frysen.
- Skär den i valfria storlekar.

Kommentarer
Trackback