Marshmallow Crispy Brownies
Fudgy Brownies:
100 g osaltat smör
200 g mörk choklad
3 ½ dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 påse minimarshmallows
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör och choklad över vattenbad.
- Ta av från plattan och rör ner sockret så att det löses upp lite i den varma chokladsmeten.
- När det svalnat lite, tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt emellan varje.
- Sikta ner mjöl, vaniljsocker och salt.
- Rör ihop med en slickepott så att det precis blandat sig .
- Klä en form, ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
- Bred ut smeten i botten på formen.
- Grädda i ugnen i ca 25 minuter.
- ta ut kakan och fördela påsen med minimarshmallows över, grädda i ytterligare 5 minuter.
- Låt kakan svalna helt på galler.
Chokladkrisp:
200 g mörk choklad
100 g smör
Ca 4-5 dl Rice Krispies
Gör så här:
- Smält smör och choklad över ett vattenbad. Tillsätt Rice Krispies och blanda ordentligt.
- Bred över den avsvalnade kakan.
- Låt stå kallt i några timmar tills det har stelnat ordentligt, helst över natten.
- Skär i lagom stora bitar.

Kommentarer
Trackback