Krokantrullar

Rullarna:
Knäckflarn
75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
2 msk vispgrädde
2 msk sirap

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna.
  3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter, tills de fått gyllenbrun färg.
  5. Låt dom kallna på plåten.
  6. Rulla ihop dom till rullar innan dom har stelnat.
  7. (1 tsk smet blir ca 5-6 cm i diameter efter gräddning).
Smörkrämen:
125 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Ev 2 msk kakao
Blockchoklad till ändarna

Gör så här:
  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
  2. Tillsätt äggulan och vispa ihop.
  3. Peta eller spritsa in smörkrämen i rullarna.
  4. Doppa ändarna i smält blockchoklad.
  5. Förvara rullarn kallt. De går att frysa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0