Krokantrullar
Rullarna:
Knäckflarn
75 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
1/4 tsk bakpulver
2 msk vispgrädde
2 msk sirap
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och blanda med de övriga ingredienserna.
- Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i ca 5-7 minuter, tills de fått gyllenbrun färg.
- Låt dom kallna på plåten.
- Rulla ihop dom till rullar innan dom har stelnat.
- (1 tsk smet blir ca 5-6 cm i diameter efter gräddning).
Smörkrämen:
125 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Ev 2 msk kakao
Blockchoklad till ändarna
Gör så här:
- Vispa smör, florsocker och vaniljsocker.
- Tillsätt äggulan och vispa ihop.
- Peta eller spritsa in smörkrämen i rullarna.
- Doppa ändarna i smält blockchoklad.
- Förvara rullarn kallt. De går att frysa.

Kommentarer
Trackback