Korvgratäng Med Mos
Korvgratängen:
½ gul lök
Smör
½ falukorvsring
5 dl minifraiche
½ dl chilisås / Ketchup (50 / 50)
1 ½ - 2 dl mjölk
Salt & peppar
Moset:
1 kg potatis
2 äggulor
2 msk neutral olja
Salt & peppar
Gör så här:
- Skala och koka potatisen.
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Pressa potatisen.
- Under vispning tillsätter du äggulorna, oljan och salt och peppar.
- Låt det svalna något medan du gör korvröran.
- Skär korven i lagom små bitar.
- Finhacka löken.
- Bryn löken glansig i en stekpanna och korven ska brynas lite lätt.
- Tillsätt alla ingredienserna till korvröran, och låt detta sjuda upp.
- Under tiden spritsar du ut moset i en smord ugnsform.
- Lägg på korvröran på moset.
- Gratinera i ugnen.
- Servera med sallad.

Kommentarer
Trackback