Kola Cheesecake

Kexbottnen:
400 g digestivekex
150 g smör

Kola:
1 burk kondenserad mjölk

Cheesecake smeten:
3 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljpulver
200 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
50 g Wherters original

Gör så här kolan:
  1. Koka den kondenserade mjölken i konservburken i en gryta med vatten i ca 1 ½ timme. Fyll hela tiden på med vatten, så burken hela tiden täcks med vatten.
  2. När den kokat färdigt, låt den svalna genom att du häller kallt vatten i grytan och låter den stå ett tag.
Gör så här kexbottnen:
  1. Mixa digestivekexen till smulor i en mixer.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Häll det smälta smöret över kexsmulorna.
  4. Mixa tills det blir en jämn smet.
  5. Klä en 24 cm springform med bakplåtspapper.
  6. Häll digestivesmeten i formen och platta till med en sked.
  7. Låt det stå ett tag i kylen.
  8. Öppna konservburken med kolan och häll den över kexbottnen i ett jämnt lager.
  9. Ställ in i kylen och låt den stå där tills du ska hälla på cheesecake smeten.
Gör så här cheesecake smeten:
  1. Vispa äggvitor till ett fast skum. Så fast att du kan vända upp och ner på bunken.
  2. Lägg äggulorna i en bunke tillsammans med socker och vaniljpulver. Vispa till en pösig ljusgul smet.
  3. Blanda i Philadelphiaosten och vispa på lägsta hastighet.
  4. Vispa grädden i en bunke. Den ska vara lite lagom fast.
  5. Rör ner den vispade grädden i cheesecake smeten med lägsta hastighet på elvispen.
  6. Mixa Wherters original och häll smulorna i smeten och rör om.
  7. Rör försiktigt med en slickepott ner de vispade äggvitorna i smeten.
  8. Häll cheesecake smeten i formen över bottnen och kolan.
  9. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar.
  10. Servera med hallon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0