Kokosrutor

20-25 stycken

Ingredienserna:
3 ½ dl florsocker
0,75 dl mjölk
12 ½ g smör
½ krm salt
0,75 dl kokosflingor
Röd karamellfärg

Gör så här:
  1. Blanda florsocker, mjölk, smör och salt i en kastrull.
  2. Värm försiktigt och rör tills allt socker har löst sig.
  3. Förbered en liten form - smörj den med smör och strö ett tunt lager kokosflingor i botten.
  4. Låt blandningen puttra på svag värme utan att röra tills den är 117 grader eller i ca 10 minuter och gör sen ett kulprov.
  5. När smeten är klar, blanda i kokos.
  6. Häll hälften av smeten i formen. Låt den stelna något.
  7. Rör ner några droppar karamellfärg i smeten som är kvar i kastrullen tills den är härligt rosa.
  8. Bred ut den rosa smeten ovanpå den vita och låt den stelna.
  9. Vält ut kakan på en skärbräda, skär den i fyrkanter.
  10. Förvara dom i rumstemperatur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0