Kokosrutor
20-25 stycken
3 ½ dl florsocker
0,75 dl mjölk
12 ½ g smör
½ krm salt
0,75 dl kokosflingor
Röd karamellfärg
Gör så här:
- Blanda florsocker, mjölk, smör och salt i en kastrull.
- Värm försiktigt och rör tills allt socker har löst sig.
- Förbered en liten form - smörj den med smör och strö ett tunt lager kokosflingor i botten.
- Låt blandningen puttra på svag värme utan att röra tills den är 117 grader eller i ca 10 minuter och gör sen ett kulprov.
- När smeten är klar, blanda i kokos.
- Häll hälften av smeten i formen. Låt den stelna något.
- Rör ner några droppar karamellfärg i smeten som är kvar i kastrullen tills den är härligt rosa.
- Bred ut den rosa smeten ovanpå den vita och låt den stelna.
- Vält ut kakan på en skärbräda, skär den i fyrkanter.
- Förvara dom i rumstemperatur.

Kommentarer
Trackback