Kladdkake - Bailey's - Smörkrämskaka

Bottnen:
4 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
225 g smör
2 ½ dl vatten

Smörkrämen:
200 g rumsvarmt smör
200 g florsocker
1 ägg
½ dl Bailey's

Locket:
250 g mörk choklad
4 msk neutral olja

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser som ska vara till bottnen.
  3. Smält smöret och häll i vatten. Låt det koka upp.
  4. Häll vattnet och smörblandningen över de torra ingredienserna.
  5. Blanda ordentligt.
  6. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna.
  7. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
  8. Låt den svalna.
  9. Vispa ihop florsocker och smör och rör sen i ägg och Baileys.
  10. Vispa tills allt blandats .
  11. Bred krämen över kakan.
  12. Ställ in i frysen, så den får svalna och stelna.
  13. Smält choklad och olja försiktigt i micro, bred på den kalla kakan.
  14. Skär den i lagom stora rutor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0