Kladdkake - Bailey's - Smörkrämskaka
Bottnen:
4 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
225 g smör
2 ½ dl vatten
Smörkrämen:
200 g rumsvarmt smör
200 g florsocker
1 ägg
½ dl Bailey's
Locket:
250 g mörk choklad
4 msk neutral olja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser som ska vara till bottnen.
- Smält smöret och häll i vatten. Låt det koka upp.
- Häll vattnet och smörblandningen över de torra ingredienserna.
- Blanda ordentligt.
- Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna.
- Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Låt den svalna.
- Vispa ihop florsocker och smör och rör sen i ägg och Baileys.
- Vispa tills allt blandats .
- Bred krämen över kakan.
- Ställ in i frysen, så den får svalna och stelna.
- Smält choklad och olja försiktigt i micro, bred på den kalla kakan.
- Skär den i lagom stora rutor.

Kommentarer
Trackback