Kladdkaka Med Krisp
Ingredienserna:
1 dl ljus sirap
2 dl socker
2 msk vispgrädde
2 ägg
75 g smör/margarin
½ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
2 dl rispuffar med chokladsmak eller Cornflakes
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda sirap, socker, grädde och smör i en kastrull.
- Värm under omrörning tills allt smält och kokat samman till en jämn smet.
- Ta bort kastrullen från värmen.
- Blanda samman mjöl och kakao.
- Rör eller vispa ner äggen i kolakrämen, rör ner torrvarorna och blanda tills smeten är slät.
- Häll smeten i en smord och bröad springform.
- Strö ut rispuffar jämnt över hela ytan.
- Låt gärna puffarna sjunka ner i ytan några minuter innan du ställer in kakan i ugnen.
- Grädda i ugnen i ca 15-18 minuter.
- Låt den svalna något och servera den sen ljummen med vispad grädde eller färska bär.

Kommentarer
Trackback