Havrerutor Med Dumlekola

20 stycken stora

Ingredienserna:
250 g smör
9 dl havregryn
4 msk vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
3 dl socker
2 msk kakao
½ dl rörsockersirap
24 dumlekolor
1 kaka ljus blockchoklad
Strössel

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka dumlekolorna fint och lägg dom i en skål. Rör ner lite florsocker i så dom inte fastnar i varandra.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor bunke och häll i sirapen och det smälta smöret.
  5. Rör ihop till en smet.
  6. Tillsätt dumlebitarna.
  7. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  9. Hacka chokladen i bitar och strö den över kakan direkt när den kommer ut ifrån ugnen. Dra med en gaffel så hela kakan täcks ordentligt med chokladen.
  10. Häll på strössel.
  11. Låt kakan svalna i långpannan och skär den sen i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0