Havrerutor Med Dumlekola
20 stycken stora
250 g smör
9 dl havregryn
4 msk vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
3 dl socker
2 msk kakao
½ dl rörsockersirap
24 dumlekolor
1 kaka ljus blockchoklad
Strössel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka dumlekolorna fint och lägg dom i en skål. Rör ner lite florsocker i så dom inte fastnar i varandra.
- Smält smöret.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor bunke och häll i sirapen och det smälta smöret.
- Rör ihop till en smet.
- Tillsätt dumlebitarna.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Hacka chokladen i bitar och strö den över kakan direkt när den kommer ut ifrån ugnen. Dra med en gaffel så hela kakan täcks ordentligt med chokladen.
- Häll på strössel.
- Låt kakan svalna i långpannan och skär den sen i bitar.

Kommentarer
Trackback