Gifflar Med Nutella

38 stycken

Gifflarna:
1 kg vetemjöl
14 g jäst
2 tsk salt
2 ägg
½ l creme fraiche
150 ml mjölk

Fyllningen:
50 g margarin
1 äggula
Nutella

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200-250 grader.
  2. Blanda 9 dl mjöl med jäst och tillsätt salt.
  3. Vispa ägg och creme fraiche med mjölk som du värmer till fingervarmt.
  4. Blanda äggblandningen med den torra mjölblandningen.
  5. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna.
  6. Jäs degen under bakduk i ca 45 minuter.
  7. Dela degen i 5 delar.
  8. Kavla ut till tunna runda kakor.
  9. Skär varje kaka tvärsöver till 6-8 trekanter.
  10. Lägg lite fyllning på den breda sidan och lite av margarinet.
  11. Rulla ihop och tänj samtidigt på degen så att spetsen kommer på undersidan.
  12. Lägg gifflarna på en plåt.
  13. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  14. Pensla med uppvispat ägg.
  15. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
  16. Låt svlana på galler under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0