Gifflar Med Nutella
38 stycken
Gifflarna:
1 kg vetemjöl
14 g jäst
2 tsk salt
2 ägg
½ l creme fraiche
150 ml mjölk
Fyllningen:
50 g margarin
1 äggula
Nutella
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200-250 grader.
- Blanda 9 dl mjöl med jäst och tillsätt salt.
- Vispa ägg och creme fraiche med mjölk som du värmer till fingervarmt.
- Blanda äggblandningen med den torra mjölblandningen.
- Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna.
- Jäs degen under bakduk i ca 45 minuter.
- Dela degen i 5 delar.
- Kavla ut till tunna runda kakor.
- Skär varje kaka tvärsöver till 6-8 trekanter.
- Lägg lite fyllning på den breda sidan och lite av margarinet.
- Rulla ihop och tänj samtidigt på degen så att spetsen kommer på undersidan.
- Lägg gifflarna på en plåt.
- Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
- Låt svlana på galler under bakduk.

Kommentarer
Trackback