Fruktfyllda Chokladcrêpes
4 portioner
Crêpesen:
100 g vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
1 ägg, uppvispat
3 dl mjölk
Olja till stekning
Florsocker att pudra över
Gör så här:
- Sikta ner mjöl, kakao och salt i en skål och gör en grop i mitten.
- Tillsätt äggen och vispa in dom med en ballongvisp.
- Vispa ner mjölken, lite i taget och vispa in den från mitten mot kanterna så allt mjöl kommer med.
- Vispa till en jämn smet, täck över och låt den vila i 20 minuter.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna.
- Häll bara i så mycket smet att botten blir täckt av ett tunt skikt.
- Stek crêpen på medelvärme i 1 minut, vänd och stek den på andra sidan i 30-60 sekunder eller tills den är genomstekt.
- Lägg crêpen på ett fat och håll den varm.
- Fortsätt med resten av smeten och lägg dom färdiga crêpen ovanpå varandra med bakplåtspapper emellan.
- Håll dom varma i ugnen.
- Fördela fyllningen på dom färdiga crêpen och rulla ihop dom.
- Pudra över lite florsocker.

Fyllningen:
100 g naturell yoghurt
250 g mascarpone
(Florsocker)
1 mango, skalad och tärnad
225 g jordgubbar, snoppade och skurna i 4 klyftor
2 passionsfrukter
Gör så här:
- Häll yoghurt och mascarpone i en skål och söta med florsocker om man vill.
- Blanda mango och jordgubbar i en skål.
- Dela passionsfrukterna på mitten, gröp ur fruktkött och kärnor och rör ner i mangon och jordgubbarna.
- Blanda yoghurt, mascarpone och frukt och ställ åt sidan.
Kommentarer
Trackback