Fruktfyllda Chokladcrêpes

4 portioner

Crêpesen:
100 g vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
1 ägg, uppvispat
3 dl mjölk
Olja till stekning
Florsocker att pudra över

Gör så här:
  1. Sikta ner mjöl, kakao och salt i en skål och gör en grop i mitten.
  2. Tillsätt äggen och vispa in dom med en ballongvisp.
  3. Vispa ner mjölken, lite i taget och vispa in den från mitten mot kanterna så allt mjöl kommer med.
  4. Vispa till en jämn smet, täck över och låt den vila i 20 minuter.
  5. Hetta upp lite olja i en stekpanna.
  6. Häll bara i så mycket smet att botten blir täckt av ett tunt skikt.
  7. Stek crêpen på medelvärme i 1 minut, vänd och stek den på andra sidan i 30-60 sekunder eller tills den är genomstekt.
  8. Lägg crêpen på ett fat och håll den varm.
  9. Fortsätt med resten av smeten och lägg dom färdiga crêpen ovanpå varandra med bakplåtspapper emellan.
  10. Håll dom varma i ugnen.
  11. Fördela fyllningen på dom färdiga crêpen och rulla ihop dom.
  12. Pudra över lite florsocker.

Fyllningen:
100 g naturell yoghurt
250 g mascarpone
(Florsocker)
1 mango, skalad och tärnad
225 g jordgubbar, snoppade och skurna i 4 klyftor
2 passionsfrukter

Gör så här:
  1. Häll yoghurt och mascarpone i en skål och söta med florsocker om man vill.
  2. Blanda mango och jordgubbar i en skål.
  3. Dela passionsfrukterna på mitten, gröp ur fruktkött och kärnor och rör ner i mangon och jordgubbarna.
  4. Blanda yoghurt, mascarpone och frukt och ställ åt sidan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0