Extra allt chokladkaka

Chokladkakan:
125 g smör
150 g mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Vit chokladtryffel:
1 ½ dl vispgrädde
½ dl socker
100 g vit choklad

Garneringen:
1 påse Daim rocks 145 g
Mini smarties

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och ta bort det från plattan.
  3. Bryt i chokladen och rör tills det smält.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Vänd ner chokladsmöret i äggsmeten.
  6. Vänd ner mjöl och vaniljsocker i äggsmeten.
  7. Häll hälften av smeten i en smord och mjölad springform.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i 5-10 minuter, så det blir en yta på kakan.
  9. Blanda grädde och socker och låt det koka ihop i ca 15 minuter.
  10. Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör om tills det smält.
  11. Häll den varma tryffeln över kakan, men helst inte ända längst ut i kanterna.
  12. Ställ kakan i frysen, tills det stelnat.
  13. ta ut kakan och bre över resten av smeten.
  14. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  15. Låt den svalna i formen.
  16. Smält Daim rocksen i ett vattenbad eller micro.
  17. Bred ut i ett lagom tunt eller tjockt lager.
  18. Sprinkla mini smarties över kakan och låt den stå svalt en stund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0