Extra allt chokladkaka
Chokladkakan:

125 g smör
150 g mörk choklad
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Vit chokladtryffel:
1 ½ dl vispgrädde
½ dl socker
100 g vit choklad
Garneringen:
1 påse Daim rocks 145 g
Mini smarties
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och ta bort det från plattan.
- Bryt i chokladen och rör tills det smält.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Vänd ner chokladsmöret i äggsmeten.
- Vänd ner mjöl och vaniljsocker i äggsmeten.
- Häll hälften av smeten i en smord och mjölad springform.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 5-10 minuter, så det blir en yta på kakan.
- Blanda grädde och socker och låt det koka ihop i ca 15 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör om tills det smält.
- Häll den varma tryffeln över kakan, men helst inte ända längst ut i kanterna.
- Ställ kakan i frysen, tills det stelnat.
- ta ut kakan och bre över resten av smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt den svalna i formen.
- Smält Daim rocksen i ett vattenbad eller micro.
- Bred ut i ett lagom tunt eller tjockt lager.
- Sprinkla mini smarties över kakan och låt den stå svalt en stund.


Kommentarer
Trackback