Dajmbiskvier

15 stycken

Bottnarna:
200 g mandelmassa
1 äggvita
½ dl socker

Fyllningen:
150 g smör
1 ½ dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 påse dajmkulor

Doppingen:
150 g mörk choklad
Matolja

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan, blanda med äggvita och socker.
  3. Arbeta några minuter tills du har en smidig deg.
  4. Klicka ut 15 högar på en bakpappersklädd plåt.
  5. Platta till dom något.
  6. Grädda i 18-20 minuter.
  7. Låt kallna.
  8. Vispa ihop smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula med elvisp.
  9. Bred ut en klick fyllning på baksidan av varje botten. Det ska vara mycket fyllning i mitten och mindre ut mot kanterna.
  10. Tryck ner några dajmkulor på varje och ställ dom sen i kylen en stund.
  11. Smält chokladen försiktigt i micron. Rör ner lite matolja.
  12. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna.
  13. Förvara biskvierna i kyl eller frys.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0