Dajmbiskvier
15 stycken
Bottnarna:
200 g mandelmassa
1 äggvita
½ dl socker
Fyllningen:
150 g smör
1 ½ dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 påse dajmkulor
Doppingen:
150 g mörk choklad
Matolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan, blanda med äggvita och socker.
- Arbeta några minuter tills du har en smidig deg.
- Klicka ut 15 högar på en bakpappersklädd plåt.
- Platta till dom något.
- Grädda i 18-20 minuter.
- Låt kallna.
- Vispa ihop smör, florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula med elvisp.
- Bred ut en klick fyllning på baksidan av varje botten. Det ska vara mycket fyllning i mitten och mindre ut mot kanterna.
- Tryck ner några dajmkulor på varje och ställ dom sen i kylen en stund.
- Smält chokladen försiktigt i micron. Rör ner lite matolja.
- Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna.
- Förvara biskvierna i kyl eller frys.

Kommentarer
Trackback