Daimkaka

Kakan:
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ½ msk kakao
1 dl vatten
150 g smör
200 g marabou mjölkchoklad med daim

Chokladglasyren:
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
  4. Tillsätt vatten och smält smör.
  5. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.
  6. Strö över grovt hackad daimchoklad.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  8. Prova med en sticka den ska vara lite kladdig.
  9. Låt den svalna.
  10. Koka upp grädden till glasyren och smält ner finhackad choklad.
  11. Glasera kakan med glasyren.
  12. Strö över strössel/daimkulor och låt glasyren stelna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0