Daimkaka
Kakan:
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ½ msk kakao
1 dl vatten
150 g smör
200 g marabou mjölkchoklad med daim
Chokladglasyren:
2 dl vispgrädde
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner det i äggsmeten.
- Tillsätt vatten och smält smör.
- Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna.
- Strö över grovt hackad daimchoklad.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
- Prova med en sticka den ska vara lite kladdig.
- Låt den svalna.
- Koka upp grädden till glasyren och smält ner finhackad choklad.
- Glasera kakan med glasyren.
- Strö över strössel/daimkulor och låt glasyren stelna.

Kommentarer
Trackback