Daimcheesecake
Ingredienserna:
300 g Philadelphiaost
4 äggulor
1 1/4 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 äggvitor
3 ½ dl vispgrädde
3-4 dubbel Daim
1/3 pkt Digestivekex
Jordgubbar och Daimkulor
Gör så här:
- Smula sönder digestiven i en matberedare.
- Smält lite smör och blanda med digestivekrosset.
- Tryck ut krosset i en springform.
- Finhacka daimen.
- Separera äggulorna från vitorna och lägg i två olika bunkar.
- Blanda äggulorna med Philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker, vispa till en slät smet.
- Rör ner daimen.
- Vispa grädden till ett ganska hårt skum.
- Vänd ner grädden i daimsmeten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum med rena vispar, ska kunna hålla bunken upp och ner utan att det åker ut.
- Vänd ner äggvitskummet i daimsmeten.
- Häll smeten över bottnen.
- Täck med folie och ställ in i frysen i minst 6 timmar.
- Servera med jordgubbar.

Kommentarer
Trackback