Daimcheesecake

Ingredienserna:
300 g Philadelphiaost
4 äggulor
1 1/4 dl socker
2 msk vaniljsocker
4 äggvitor
3 ½ dl vispgrädde
3-4 dubbel Daim
1/3 pkt Digestivekex
Jordgubbar och Daimkulor

Gör så här:
  1. Smula sönder digestiven i en matberedare.
  2. Smält lite smör och blanda med digestivekrosset.
  3. Tryck ut krosset i en springform.
  4. Finhacka daimen.
  5. Separera äggulorna från vitorna och lägg i två olika bunkar.
  6. Blanda äggulorna med Philadelphiaost, vaniljsocker och strösocker, vispa till en slät smet.
  7. Rör ner daimen.
  8. Vispa grädden till ett ganska hårt skum.
  9. Vänd ner grädden i daimsmeten.
  10. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med rena vispar, ska kunna hålla bunken upp och ner utan att det åker ut.
  11. Vänd ner äggvitskummet i daimsmeten.
  12. Häll smeten över bottnen.
  13. Täck med folie och ställ in i frysen i minst 6 timmar.
  14. Servera med jordgubbar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0