Créme Brûlée-Tarteletter

6 portioner

Degen:
150 g vetemjöl
1-2 msk socker
125 g smör, skuret i bitar
1 msk vatten

Gör så här:
  1. Blanda mjöl och socker i en stor skål.
  2. Arbeta in smöret med fingertopparna tills konsistensen blivit smulig.
  3. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en slät deg.
  4. Slå in den i plastfolie och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  5. Dela degen i 6 bitar.
  6. Kavla ut dom på lätt mjölat bakbord och klä 6 tartlettformar, 10 cm, med det.
  7. Nagga bottnarna med en gaffel och låt dom stå i kylen i ca 20 minuter.
  8. Sätt ugnen på 190 grader.
  9. Klä degskalen med ugnsfolie och fyll dom med torkade bönor.
  10. Grädda dom i ugnen i ca 15 minuter.
  11. Ta bort folien och bönorna och grädda i ytterligare 10 minuter, eller tills dom är spröda.
  12. Ta ut och låt dom svalna.
Fyllningen:
4 äggulor
50 g socker
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljessens
Mörkt råsocker att strö över

Gör så här:
  1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en skål.
  2. Hetta upp grädde och vaniljessens i en kastrull till strax under kokpunkten.
  3. Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten.
  4. Häll smeten i en ren kastrull och hetta upp den till strax under kokpunkten och rör tills den tjocknat. Låt den inte koka, för då skär den sig.
  5. Låt det svalna något och häll den sen i tartlettskalen.
  6. Låt det svalna och ställ det sen i kylen över natten.
  7. Strö socker över tartletterna och ställ dom under det heta grillgallret i ugnen i några minuter.
  8. Låt dom svalna och ställ dom sen i kylen i 2 timmar innan servering.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0