Chokladtårta

2 Bottnar:
6 ägg
6 dl socker
300 g smör
150 g mörk choklad 70%
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 krm salt
½ dl ströbröd

Peanutbutter Cream:
3 dl jordnötssmör
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Mörk Chokladsås:
100 g mörk choklad 70%
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör

Ljus Chokladfrosting:
100 g mörk choklad 70%
125 g mjölkchoklad marabou
1, 35 dl vispgrädde
1 msk glykossirap eller vit sirap
175 g rumsvarmt smör

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med bottnarna. Vispa ihop ägg och socker, smeten behöver inte bli pösig.
  3. Smält smör i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt bitar av choklad.
  4. Rör på svag värme tills chokladen har smält.
  5. Blanda chokladsmeten i äggsmeten.
  6. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt i en separat bunke med en gaffel.
  7. Sikta och vänd ner blandningen i smeten med hjäli av en slickepott.
  8. Häll ströbröd i 2 smorda springformar på 18 cm.
  9. Häll i smeten i formarna.
  10. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Prova med en sticka för att se när dom är färdiga. De ska vara fasta, men ändå lite kladdiga.
  11. Låt svalna och ställ in dom i kylen över natten. De är lättare att dela när de är fasta och kalla.
  12. Gör peanutbutter creamen. Mosa ihop jordnötssmör, cream cheese och socker med en slev.
  13. Vispa grädden och vänd ner i smeten.
  14. Bred krämen mellan tårtbottnarna.
  15. Gör chokladkolasås. Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull.
  16. Låt puttra ihop på medelvärme till en tjock chokladsås.
  17. Låt svalna.
  18. Gör chokladfrostingen. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  19. Koka upp grädde och sirap i en kastrull.
  20. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå i 2 minuter.
  21. Rör till en jämn chokladsmet.
  22. Låt svalna.
  23. Vispa med elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten.
  24. Smeten ska bli helt slät.
  25. Montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna.
  26. Klä tårtan med ljus chokladfrosting.
  27. Ställ in i kylen i 30 minuter.
  28. Ta ut från kylen och häll på chokladkolasåsen.
  29. Toppa med jordnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0