Chokladtårta Med Jordnötssmör, Sylt & Chokladganachetopping

Chokladbottnen:
2 cup vetemjöl
2 ½ cup socker
3/4 cup kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 cup matolja
1 cup gräddfil
1 ½ cup vatten
2 msk vit vinäger
1 tsk vaniljsocker
2 ägg

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och mjöla 3 stycken 20 cm formar.
  3. Sikta samman mjöl, socker, kakao, bikarbonat och salt i en stor skål.
  4. Blanda väl.
  5. Vispa ner gräddfil och matolja.
  6. Häll ner vatten och rör runt.
  7. Blanda ner vinäger och vaniljsocker.
  8. Vispa sist ner äggen och blanda väl.
  9. Dela upp smeten i de 3 formarna.
  10. Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter tills provstickan är torr.
  11. Låt de svalna i formarna på ett galler tills de är helt svala.
Fyllningen:
280 g rumsvarm Philadelphiaost
115 g rumsvarmt smör
5 cups florsocker
1 cup Smooth jordnötssmör
1 burk hallonsylt

Gör så här:
  1. Vispa jordnötssmör, Philadelphiaost och smör i en stor skål tills det blir fluffigt.
  2. Vispa sakta ner florsocker. Vispa i 3-4 minuter tills det blir luftigt och fint.
  3. Låt det stå i rumstemperatur tills du använder det.
  4. När bottnarna svalnat helt, ta den första bottnen och bred på 1/3 av jordnötssmörsfrostingen.
  5. Bred på några msk hallonsylt på jordnötssmöret.
  6. Lägg sen på den andra bottnen och gör som med första lagret.
  7. Lägg på den sista bottnen.
  8. Använd den resterande tredje delen av jordnötssmörsfrostingen till att täcka hela tårtan.
Chokladganchetoppingen:
225 g choklad 65%
3 msk jordnötssmör
2 msk ljus sirap
1/4 cup vispgrädde
1/4 cup mjölk

Gör så här:
  1. Smält choklad, sirap och jordnötssmör över ett vattenbad.
  2. Häll i grädden och mjölken och rör runt.
  3. Häll det över tårtan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0