Chokladtårta Med Jordnötssmör, Sylt & Chokladganachetopping
Chokladbottnen:
2 cup vetemjöl
2 ½ cup socker
3/4 cup kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 cup matolja
1 cup gräddfil
1 ½ cup vatten
2 msk vit vinäger
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och mjöla 3 stycken 20 cm formar.
- Sikta samman mjöl, socker, kakao, bikarbonat och salt i en stor skål.
- Blanda väl.
- Vispa ner gräddfil och matolja.
- Häll ner vatten och rör runt.
- Blanda ner vinäger och vaniljsocker.
- Vispa sist ner äggen och blanda väl.
- Dela upp smeten i de 3 formarna.
- Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter tills provstickan är torr.
- Låt de svalna i formarna på ett galler tills de är helt svala.
Fyllningen:
280 g rumsvarm Philadelphiaost
115 g rumsvarmt smör
5 cups florsocker
1 cup Smooth jordnötssmör
1 burk hallonsylt
Gör så här:
- Vispa jordnötssmör, Philadelphiaost och smör i en stor skål tills det blir fluffigt.
- Vispa sakta ner florsocker. Vispa i 3-4 minuter tills det blir luftigt och fint.
- Låt det stå i rumstemperatur tills du använder det.
- När bottnarna svalnat helt, ta den första bottnen och bred på 1/3 av jordnötssmörsfrostingen.
- Bred på några msk hallonsylt på jordnötssmöret.
- Lägg sen på den andra bottnen och gör som med första lagret.
- Lägg på den sista bottnen.
- Använd den resterande tredje delen av jordnötssmörsfrostingen till att täcka hela tårtan.
Chokladganchetoppingen:
225 g choklad 65%
3 msk jordnötssmör
2 msk ljus sirap
1/4 cup vispgrädde
1/4 cup mjölk
Gör så här:
- Smält choklad, sirap och jordnötssmör över ett vattenbad.
- Häll i grädden och mjölken och rör runt.
- Häll det över tårtan.

Kommentarer
Trackback