Chokladtårta Med Jordgubbsmousse
Bottnarna:

225 g choklad
12 msk rumsvarmt smör
2 cups farinsocker
3 ägg
2, 2/3 cups vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 cups mjölk
2 tsk vaniljextrakt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 190 grader.
- Smöra och bröa 3 springformar som är 20 cm i diameter.
- Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna.
- Vispa samman smör och socker till en ljus och luftig smet i en stor skål.
- Lägg äggulorna i en skål och vispa dom i några minuter.
- Äggvitorna lägger du i en annan skål och ställer åt sidan.
- Häll äggulorna i den första smeten, försiktigt och lite i taget, vispa sen samman.
- Lägg i den smälta chokladen och vispa samman.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och bikarbonat i en skål.
- Blanda samman mjölk och vaniljextrakt i en skål.
- Ta en fjärdedel av mjölblandningen och häll det i den stora skålen med smeten och blanda samman.
- Häll i en tredjedel av mjölken och blanda samman.
- Upprepa denna procedur tills du har blandat i all mjölk och mjölblandning i smeten.
- Ta fram skålen med äggvitor och vispa dom tills det börjar bildas små toppar. Försiktigt viker du ner äggvitorna i smeten, använd en slickepott.
- Fördela smeten jämnt i de 3 formarna.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter, kontrollera med en sticka om de är färdiga.
- Låt bottnarna stå i sina formar i ca 10 minuter innan du stjälper upp dom på galler för att svalna helt.
Jordgubbsmoussen:
Dr Oetkers tårtfyllning med jordgubbssmak
Bred på fyllningen mellan bottnarna
Chokladglasyren:
25 g kakao
½ dl kokhett vatten
340 g margarin
60 g florsocker
1 nypa salt
450 g smält choklad
Gör så här:
- Rör ihop kakao med kokhett vatten, tillsätt vattnet lite i taget.
- Smält chokladen och låt den svalna.
- Vispa ihop smör, florsocker och salt och rör sen ner chokladen.
- Blanda ner kakao och vatten.
- Bred på glasyren på tårtan.
Dekoration:
18 paket Kitkat
rosa sidenband
Strössel/godis

Kommentarer
Trackback