Chokladmoussétårta Med Browniebotten

Tårtbottnen:
150 g smör
3 dl råsocker
1 dl kakao
1 krm vaniljpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda i socker, kakao, vaniljpulver och salt.
  4. Rör ner äggen ett i taget.
  5. Rör ner mjölet.
  6. Häll smeten i en springform.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Mörk Chokladmoussé:
200 g mörk choklad 70%
2 gelatinblad
2 ägg
3 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Smält chokladen över ett vattenbad.
  2. Blöt lägg under tiden gelatinbladen i generöst med kallt vatten.
  3. Rör ner gelatinbladen i den varma, smälta chokladen, så dom smälter helt.
  4. Rör sen ner äggen ett i taget.
  5. Låt chokladblandningen svalna till rumstemperatur.
  6. Vispa grädden.
  7. Blanda chokladblandningen med grädden.
  8. Fördela chokladmoussén över tårtbottnen.
Ljus Chokladmoussé:
200 g ljus choklad
3 gelatinblad
2 ägg
2 dl vispgrädde

Garnering:
40 g vit choklad

Gör så här:
  1. Gör på samma sätt som med den mörka chokladmoussén.
  2. Fördela den ljusa moussén över den mörka.
  3. Förvara tårtan i formen i kylen.
  4. Smält 40 g vit choklad och ringla över den innan du serverar den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0