Chokladmoussétårta Med Browniebotten
Tårtbottnen:
150 g smör
3 dl råsocker
1 dl kakao
1 krm vaniljpulver
½ tsk salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Blanda i socker, kakao, vaniljpulver och salt.
- Rör ner äggen ett i taget.
- Rör ner mjölet.
- Häll smeten i en springform.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Mörk Chokladmoussé:
200 g mörk choklad 70%
2 gelatinblad
2 ägg
3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Blöt lägg under tiden gelatinbladen i generöst med kallt vatten.
- Rör ner gelatinbladen i den varma, smälta chokladen, så dom smälter helt.
- Rör sen ner äggen ett i taget.
- Låt chokladblandningen svalna till rumstemperatur.
- Vispa grädden.
- Blanda chokladblandningen med grädden.
- Fördela chokladmoussén över tårtbottnen.
Ljus Chokladmoussé:
200 g ljus choklad
3 gelatinblad
2 ägg
2 dl vispgrädde
Garnering:
40 g vit choklad
Gör så här:
- Gör på samma sätt som med den mörka chokladmoussén.
- Fördela den ljusa moussén över den mörka.
- Förvara tårtan i formen i kylen.
- Smält 40 g vit choklad och ringla över den innan du serverar den.

Kommentarer
Trackback