Chokladkaka Med Vit Chokladfudge & Jordgubbar

Kakan:
2 ägg
3 dl råsocker
½ tsk salt
2 msk vaniljsocker
100 g smör
100 g choklad 70%
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, råsocker salt och vaniljsocker riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och bryt ner chokladen i det smälta smöret.
  4. Vispa så chokladen och smöret blandar sig.
  5. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten.
  6. Sikta över mjöl och kakao och vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i en smord springform.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
  9. Låt den svalna och ställ den sen i kylen över natten.
Vit chokladtryffel:
200 g vit choklad
1 dl créme fraiche eller vispgrädde

Gör så här:
  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med créme fraiche eller grädde.
  2. Smält på låg värme under omrörning.
  3. Låt svalna och stelna.
  4. Förvara i kylen.
  5. Bre över kakan.
  6. Tärna ½ liter jordgubbar och garnera kakan med dom.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0