Chokladkaka Med Vit Chokladfudge & Jordgubbar
Kakan:
2 ägg
3 dl råsocker
½ tsk salt
2 msk vaniljsocker
100 g smör
100 g choklad 70%
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, råsocker salt och vaniljsocker riktigt pösigt.
- Smält smöret och bryt ner chokladen i det smälta smöret.
- Vispa så chokladen och smöret blandar sig.
- Rör ner chokladblandningen i äggsmeten.
- Sikta över mjöl och kakao och vänd ner i smeten.
- Häll smeten i en smord springform.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
- Låt den svalna och ställ den sen i kylen över natten.
Vit chokladtryffel:
200 g vit choklad
1 dl créme fraiche eller vispgrädde
Gör så här:
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med créme fraiche eller grädde.
- Smält på låg värme under omrörning.
- Låt svalna och stelna.
- Förvara i kylen.
- Bre över kakan.
- Tärna ½ liter jordgubbar och garnera kakan med dom.

Kommentarer
Trackback