Chokladcheescake Med Pepparkaksbotten
Bottnen:
200 g digestivekex
200 g pepparkakor
2 msk kakao
125 g smör
Fyllningen:
2 ½ dl Kesella
400 g Philadelphiaost
1 dl socker
3 ägg
200 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer.
- Smält smöret.
- Blanda kaksmulorna med smöret och kakaon.
- Tryck ut blandningen i en springform.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
- Låt den svalna.
- Sänk ugnen till 130 grader.
- Vispa Philadelphiaost, Kesella, socker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
- Rör ner äggen ett i taget.
- Bryt chokladen i bitar och smält den på svag värme i micro.
- Blanda chokladen med smeten.
- Häll smeten över bottnen.
- Grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Kommentarer
Trackback