Chokladcheescake Med Pepparkaksbotten

Bottnen:
200 g digestivekex
200 g pepparkakor
2 msk kakao
125 g smör

Fyllningen:
2 ½ dl Kesella
400 g Philadelphiaost
1 dl socker
3 ägg
200 g mörk choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda kaksmulorna med smöret och kakaon.
  5. Tryck ut blandningen i en springform.
  6. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
  7. Låt den svalna.
  8. Sänk ugnen till 130 grader.
  9. Vispa Philadelphiaost, Kesella, socker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
  10. Rör ner äggen ett i taget.
  11. Bryt chokladen i bitar och smält den på svag värme i micro.
  12. Blanda chokladen med smeten.
  13. Häll smeten över bottnen.
  14. Grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0