Chokladbullar Med Vaniljsmör
24 stycken
Bullarna:
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ dl socker
½ tsk salt
175 g mjukt smör
1 ägg
10-11 dl vetemjöl special
1 dl kakao
Fyllningen:
200 g smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
Pensling & Garnering:
Ägg
Pärlsocker
Gör så här:
- Stöt kardemummakärnor i en mortel och värm med mjölken tills den är fingervarm.
- Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken.
- Tillsätt socker, salt, tärnar smör och ägg.
- Blanda mjöl och kakao noga i en bunke.
- Sikta ner mjölblandningen lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk i ca 40-50 minuter.
- Gör fyllningen. Ta rumsvarmt smör och blanda i socker, vaniljsocker och vaniljpulver och rör till en jämn fyllning.
- Stjälp upp degen på mjölat bord.
- Dela den i 2 delar.
- kavla ut en rektangel som är ca 1 cm tjock.
- Bred ut vaniljsmöret jämnt över degen.
- Rulla ihop till en rulle och skär den i 12 bullar.
- Gör likadant med den andra degen.
- Lägg bullarna i bullformar på en plåt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.

Kommentarer
Trackback