Chokladbullar Med Vaniljsmör

24 stycken

Bullarna:
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ dl socker
½ tsk salt
175 g mjukt smör
1 ägg
10-11 dl vetemjöl special
1 dl kakao

Fyllningen:
200 g smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver

Pensling & Garnering:
Ägg
Pärlsocker

Gör så här:
  1. Stöt kardemummakärnor i en mortel och värm med mjölken tills den är fingervarm.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken.
  3. Tillsätt socker, salt, tärnar smör och ägg.
  4. Blanda mjöl och kakao noga i en bunke.
  5. Sikta ner mjölblandningen lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 40-50 minuter.
  7. Gör fyllningen. Ta rumsvarmt smör och blanda i socker, vaniljsocker och vaniljpulver och rör till en jämn fyllning.
  8. Stjälp upp degen på mjölat bord.
  9. Dela den i 2 delar.
  10. kavla ut en rektangel som är ca 1 cm tjock.
  11. Bred ut vaniljsmöret jämnt över degen.
  12. Rulla ihop till en rulle och skär den i 12 bullar.
  13. Gör likadant med den andra degen.
  14. Lägg bullarna i bullformar på en plåt.
  15. Sätt ugnen på 200 grader.
  16. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  17. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  18. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0