Chokladbullar Med Nutella

24 stycken

Bullarna:
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ dl socker
½ tsk salt
175 g mjukt smör
1 ägg
10-11 dl vetemjöl special
1 dl kakao

Fyllningen:
200 g Nutella

Pensling & Garneringen:
Ägg
Pärlsocker

Gör så här:
  1. Stöt kardemummakärnor i en mortel och värm i en kastrull med mjölken tills den är fingervarm.
  2. Smula ner jäst i en bunke och lös den med mjölken.
  3. Tillsätt socker, salt, tärnat smör och ägg.
  4. Blanda mjöl och kakao noga i en skål.
  5. Sikta ner i mjölblandningen lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.
  6. Spara lite mjöl till utbakningen.
  7. Jäs degen under bakduk i ca 40-50 minuter.
  8. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 2 delar.
  9. Kavla ut en rektangel som är ungefär 1 cm tjock.
  10. Bred ut nutellan jämnt över degen och rulla ihop den till en rulle.
  11. Skär 12 bullar av rullen.
  12. Gör likadant med den andra degen.
  13. Lägg bullarna i bullformar på en plåt.
  14. Låt dom jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  15. Sätt ugnen på 200 grader.
  16. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
  17. Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0