Chokladbullar Med Nutella
24 stycken
Bullarna:
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ½ dl socker
½ tsk salt
175 g mjukt smör
1 ägg
10-11 dl vetemjöl special
1 dl kakao
Fyllningen:
200 g Nutella
Pensling & Garneringen:
Ägg
Pärlsocker
Gör så här:
- Stöt kardemummakärnor i en mortel och värm i en kastrull med mjölken tills den är fingervarm.
- Smula ner jäst i en bunke och lös den med mjölken.
- Tillsätt socker, salt, tärnat smör och ägg.
- Blanda mjöl och kakao noga i en skål.
- Sikta ner i mjölblandningen lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.
- Spara lite mjöl till utbakningen.
- Jäs degen under bakduk i ca 40-50 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 2 delar.
- Kavla ut en rektangel som är ungefär 1 cm tjock.
- Bred ut nutellan jämnt över degen och rulla ihop den till en rulle.
- Skär 12 bullar av rullen.
- Gör likadant med den andra degen.
- Lägg bullarna i bullformar på en plåt.
- Låt dom jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter.

Kommentarer
Trackback