Chokladbakelser Med Blodapelsinkräm

Ca 6 stycken

Blodapelsinkrämen:
2 äggulor
2 tsk maizena majsstärkelse
2 tsk socker
1 dl vispgrädde
3/4 dl pressad blodapelsinjuice

Chokladmousse:
200 g mörk choklad
1 ½ dl + 1 ½ dl vispgrädde
1 msk honung

Kakan:
2 ägg
1 dl + 2 msk socker
½ dl potatismjöl
1 ½ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 msk Cointreau eller annan citruslikör

Garneringen:
Kumquats
Smält vit choklad

Gör så här:
  1. Blodapelsinkrämen. Vispa ihop äggulor, maizena och socker i en kastrull.
  2. Vispa i grädde och apelsinsaft.
  3. Låt krämen koka upp och sjuda på svag värme i ca 1-2 minuter under omrörning tills den tjocknat ordentligt.
  4. Låt svalna och ställ in i kylen.
  5. Moussen. Grova hacka chokladen.
  6. Koka upp grädd och honung i en kastrull. Tag av från värmen och rör i chokladen.
  7. Rör tills chokladen har smält.
  8. Häll smeten i en bunke och låt svalna i rumstemperatur, ca 2 timmar.
  9. Vispa sen 1 ½ dl grädde och låt den stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  10. Kakan. Sätt ugnen på 225 grader.
  11. Vispa ägg och socker pösigt.
  12. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver.
  13. Sikta ner det i äggsmeten, rör om försiktigt.
  14. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper till en rektangel på ca 30x40 cm.
  15. Grädda i ugnen i ca 5-6 minuter.
  16. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med strösocker, som en rulltårta.
  17. Låt kakan kallna och droppa sen på likören.
  18. Ta undan 1 dl av chokladsmeten och blanda resten av chokladsmeten med den vispade grädden, till en mousse.
  19. Skär kakbottnen i 4 lika stora bitar.
  20. Bred på chokladmousse på en av bitarna och lägg på en bit kaka uppepå.
  21. Bred på blodapelsinkräm på den bottnen, och lägg på ytterligare en botten.
  22. Bred på mousse än en gång och lägg på den sista bottnen.
  23. Bred tillsist på chokladtryffeln du lagt undan.
  24. Dekorera med smält vit choklad och Kumquats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0