Cheesecake Med Kladdkakebotten & Moussé

Bottnen:
110 g smör
2,25 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, socker och sirap pösigt.
  3. Tillsätt äggen ett i taget.
  4. Blanda i de torra ingredienserna och sikta ner dom i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad springform.
  6. Grädda i ugnen i ca 15-18 minuter.
  7. Låt kakan svalna.
Moussén:
4 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
1 burk vaniljpudding

Gör så här:
  1. Vispa grädden.
  2. Rör ihop grädden med Philadelphiaosten och vaniljpuddingen.
  3. Dela moussén i 2 delar.
Fyllning 1:
1 ½ gelatinblad
130 g vit choklad
120 g smetana
1 msk vatten

Gör så här:
  1. Blöt lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Smält chokladen och rör ner den i den ena mousséhalvan.
  3. Rör också ner smetana.
  4. Koka vatten och smält gelatinbladen.
  5. Blanda försiktigt ner det i fyllningen.
  6. Häll fyllningen över kladdkakebottnen.
  7. Låt stelna i kylen i 15 minuter.
Fyllning 2:
3 gelatinblad
200 g hallon
½ dl socker

Gör så här:
  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Hetta upp och koka hallonen i 2 minuter.
  3. Smält gelatinbladen i de varma hallonen.
  4. Blanda i socker.
  5. Rör ner blandningen i den andra mousséhalvan.
  6. Häll det ovanpå den vita chokladfyllningen.
  7. Låt kakan stelna i kylen i minst 3 timmar innan du lossar den från formen.
Marängstavarna:
3 äggvitor
2 dl socker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Häll vatten i botten på en kastrull.
  3. Sätt en skål ovanpå som täcker kastrullen.
  4. Blanda socker och äggvitor i skålen.
  5. Låt det sjuda och vispa tills smeten är fast.
  6. Spritsa ut smeten till så långa strängar du vill ha.
  7. Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
  8. Tryck fast stavarna runt kanten på kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0