Cheesecake Med Kladdkakebotten & Moussé
Bottnen:
110 g smör
2,25 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, socker och sirap pösigt.
- Tillsätt äggen ett i taget.
- Blanda i de torra ingredienserna och sikta ner dom i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad springform.
- Grädda i ugnen i ca 15-18 minuter.
- Låt kakan svalna.
Moussén:
4 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
1 burk vaniljpudding
Gör så här:
- Vispa grädden.
- Rör ihop grädden med Philadelphiaosten och vaniljpuddingen.
- Dela moussén i 2 delar.
Fyllning 1:
1 ½ gelatinblad
130 g vit choklad
120 g smetana
1 msk vatten
Gör så här:
- Blöt lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Smält chokladen och rör ner den i den ena mousséhalvan.
- Rör också ner smetana.
- Koka vatten och smält gelatinbladen.
- Blanda försiktigt ner det i fyllningen.
- Häll fyllningen över kladdkakebottnen.
- Låt stelna i kylen i 15 minuter.
Fyllning 2:
3 gelatinblad
200 g hallon
½ dl socker
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Hetta upp och koka hallonen i 2 minuter.
- Smält gelatinbladen i de varma hallonen.
- Blanda i socker.
- Rör ner blandningen i den andra mousséhalvan.
- Häll det ovanpå den vita chokladfyllningen.
- Låt kakan stelna i kylen i minst 3 timmar innan du lossar den från formen.
Marängstavarna:
3 äggvitor
2 dl socker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Häll vatten i botten på en kastrull.
- Sätt en skål ovanpå som täcker kastrullen.
- Blanda socker och äggvitor i skålen.
- Låt det sjuda och vispa tills smeten är fast.
- Spritsa ut smeten till så långa strängar du vill ha.
- Grädda i ugnen i ca 45 minuter.
- Tryck fast stavarna runt kanten på kakan.

Kommentarer
Trackback