Bullar Med Choklad & Vaniljfyllning

30 stora eller 48 små

Bullarna:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
14-15 dl vetemjöl

Chokladfyllningen:
200 g rumsvarmt smör
200 g socker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
  3. Smula ner jäst i en bunke, rör ut jästen med lite av degspadet.
  4. Tillsätt resten och sen salt, socker och nästan allt mjöl.
  5. Arbeta degen smidig, så den släpper kanterna.
  6. Jäs degen i 30 minuter.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
  8. Dela degen i 2 delar.
  9. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke.
  10. Kavla ut degarna och bred på fyllningen.
  11. Baka ut till tex knutar.
  12. Låt jäsa i 30 minuter.
  13. Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller kokos.
  14. Grädda i ugnen i ca 7-15 minuter.
  15. Låt svalna på galler.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0