Bullar Med Choklad & Vaniljfyllning
30 stora eller 48 små
Bullarna:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
14-15 dl vetemjöl
Chokladfyllningen:
200 g rumsvarmt smör
200 g socker
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smör i en kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
- Smula ner jäst i en bunke, rör ut jästen med lite av degspadet.
- Tillsätt resten och sen salt, socker och nästan allt mjöl.
- Arbeta degen smidig, så den släpper kanterna.
- Jäs degen i 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
- Dela degen i 2 delar.
- Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke.
- Kavla ut degarna och bred på fyllningen.
- Baka ut till tex knutar.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller kokos.
- Grädda i ugnen i ca 7-15 minuter.
- Låt svalna på galler.

Kommentarer
Trackback