Brownies Med Baileysfyllning
Browniesen:
100 g smör eller margarin
100 g blockchoklad
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme.
- Tag av från plattan och låt svalna lite.
- Blanda ner ett ägg i taget och rör om.
- Rör ner socker, vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
- Rör om ordentligt.
- Bred ut smeten i en smord form, 20x30 cm, med bakplåtspapper i botten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 18-25 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
Baileyskrämen:
100 g smör eller margarin
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl florsocker
1 äggula
2-4 msk Baileys likör
5 msk kakao
Gör så här:
- Vispa med elvisp ihop alla ingredienserna till en kräm.
- Dela browniesen till 2 lager och bred ut krämen på den ena halvan. Lägg den andra halvan över krämen.
- Skär upp den i rutor.

Kommentarer
Trackback