Birgits Favoriter

10 stycken

Marängbottnar:
3 äggvitor
2 dl socker

Fyllningen:
2 dl vispgrädde
1 gnutta vaniljsocker

Chokladsmörkrämen:
3/4 dl socker
3/4 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
50 g choklad 82%
50 g vit choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Ta fram 150 g smör så det blir rumsvarmt.
  3. Blanda äggvitor och socker i en skål och vispa med elvisp ovanför ett vattenbad i ca 10 minuter, tills marängsmeten är fast och toppig.
  4. Fördela smeten i 20 aluminiumformar.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  6. Koka socker och vatten tills det blir en simmig lag, gör trådprov mellan tummen och pekfingret för att veta när det är färdigt.
  7. Rör samman äggulor i en skål.
  8. Tillsätt sakta den heta sockerlagen under kraftig omvispning.
  9. Låt äggkrämen svalna.
  10. Smält choklad och låt det svalna.
  11. Rör smöret smidigt med elvisp. Klicka i äggsmeten och blanda sist i den smälta chokladen.
  12. Vispa grädden.
  13. Lossa försiktigt marängerna från bottnarna.
  14. Tryck försiktigt till mitten på 10 stycken maränger med en sked.
  15. Lägg på en klick med grädde och lägg på en maräng ovanpå.
  16. Bred på chokladsmörkräm och garnera med riven vit choklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0